Meng voor het deeg de bloem, amandelmeel(82 g), suiker(18 g) en sinaasappelrasp door elkaar.
Voeg koude boter(187 g) toe en pulseer tot er grove kruimels ontstaan.
Voeg hierna 1-2 el ijswater toe. En pulseer vervolgens weer tot er een deegbal ontstaat. Leg het deeg omwikkeld met plastic folie 1 uur in de koelkast te rusten.
Rol het deeg uit. Druk het in een vlaaivorm.Zet de vorm weer terug in de koelkast voor 1 uur.
Verwarm de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte). Leg een vel bakpapier op het deeg met de blindbakvulling er bovenop.
Bak de bodem nu voor 15 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 170 °C .Verwijder daarna de blindbakvulling en bak nog 10 minuten tot hij goudkleurig is. Laat hem vervolgens afkoelen.
Klop intussen de eieren, restende suikervervanger, sinaasappelrasp van 2 handsinaasappelen, en de helft van de sap goed luchtig. Voeg de resterende gesmolten boter, laatste deel van het sap en gemalen amandelen en roer alles door elkaar.
Schenk de sinaasappelvulling in de deegbodem en bak dit in 35 minuten gaar. Zodat de vulling gestold is. Laat hem vervolgens weer afkoelen!
Notities
TIP!! Geen tijd om de deegbal een uur in de koelkast te leggen? Rol hem dan alvast uit en leg hem voor 20-30 minuten in de vriezer. Hetzelfde geldt voor de bodem in de vlaaivorm. Leg dit in zijn geheel voor 30 minuten in de vriezer.Nog een TIP!! Geen blindbakvulling in huis? Gebruik bonen uit een pak. Onbereid kan je ze meerdere malen voor blindbakvulling gebruiken!