Meng voor de Tangzhong de ingrediënten in een steelpannetje en verhit al roerend het mengsel op middelhoog vuur. Blijf roeren totdat er een pap ontstaat. Laat de pap afkoelen.
Voeg de gist en suiker bij de lauwwarme melk, meng dit door elkaar en laat dit 10 minuten staan, zodat de gist activeert.
Meng de bloem en zout door elkaar en voeg hier vervolgens het gistmengsel aan toe. Voeg de tangzhong en het ei toe en kneed het tot een soepel deeg.
Voeg vervolgens al knedend beetje bij beetje de boter toe. Kneed het deeg net zolang totdat je de windowpane krijgt te zien. Dit betekend dat als je het deeg uitrekt hij niet scheurt en je er bijna doorheen kan kijken.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg rijzen totdat het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 3 bolletjes en maak hier rolletjes van, door het deeg uit te rollen in een rechthoek, lange zijde naar binnen te vouwen en vervolgens op te rollen. Leg ze alle 3 in de ingevette bakvorm en laat rijzen totdat het in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 185°C (boven- en onderwarmte)
Strijk het gerezen deeg in met een laagje geklutst ei. Bak het brood in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Smeer het brood direct daarna in met gesmolten boter of een siroop, zodat het brood gaat glimmen. Niet noodzakelijk.