Ontbijttaartje met granola bodem en citroenvulling
Een heerlijk ontbijttaartje om de dag feestelijk meet te beginnen. Door de toegeving van limoenzero wordt het taartje heel fris, maar blijft hij heerlijk verantwoord.
Voeg de zonnebloemolie bij de pompoenpitten, lijnzaad, havervlokken, kaneel en honing. Mix dit goed door elkaar dat de vloeistoffen overal gelijkmatig verdeeld zijn.
Bekleed een springvorm van 18 cm of 2 kleine van 12 cm met bakpapier en maak een laagje op de bodem van de springvorm. Zorg er ook voor dat er een opstaande rand komt. Doe dit door een lepel granola langs de kant te leggen en aan te drukken.
Bak de granola nu in 15- 20 min goudbruin. Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. De bodem is namelijk heel fragiel. Laat de bodem afkoelen.
Voeg de skyr en limonzero bij elkaar en mix goed door elkaar. Voeg de agar agar toe en mix weer goed door elkaar. Giet het mengsel in de bodem en laat ze ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met kokossnippers en eventueel citroenrasp.
Notities
TIP!! Maak het de avond ervoor en laat het in de nacht opstijven, zodat je het in de ochtend meteen kan eten.