Ontbijttaartje met granola en citroen

Wie wilt er nu niet zijn dag beginnen met taart? En dan niet zomaar een taartje maar een verantwoord ontbijttaartje met granola, citroen(limonzero)! 

Fris, fruitig, alcoholvrij en een feestje! Een ontbijt voor iedere ochtend! Dit taartje is namelijk ook nog eens heel gezond, want zelfs in de limonzero zit geen grote hoeveelheid suiker, vergeleken met de alcohol variant. 

Zoals je hierboven kon lezen is limonzero een alcoholvrije variant van de limoncello. Het is van het merk pallini. Dit merk gebruikt 100% natuurlijke citroenen. De schil wordt verwerkt in de limonzero. Dit zorgt voor de perfecte citroensmaak!

Om de vulling te laten opstijven is er gebruik gemaakt van agar agar, dit is een plantaardige variant van gelatine. Liever gelatine gebruiken? Week dan 4 blaadjes in water voor 10 minuten en warm het vervolgens in 5 el water op, totdat de gelatine geheel is opgelost. Meng dit door het yoghurtmengsel. 

Makkelijk om een avond van te voren te maken. De hele nacht te laten opstijven in de koelkast en in de ochtend binnen 2 seconden te kunnen eten. 

Om het ontbijtfeestje helemaal af te maken kun je naast het taartje een alcoholvrije cava/sparkling wine serveren! Perfect om de dag mee te starten! 

Ga bijvoorbeeld voor de Torres natureo sparkling! Deze heeft een lichtboete smaak met smaken van tropisch fruit en citrus. Een heerlijk zacht en krachtig! Perfect voor bij dit taartje! 

Je kunt deze alcoholvrije cava ook in het taartje zelf te verwerken. Door de helft limonzero en de helft natureo toe te voegen! 

Ontbijttaartje met granola bodem en citroenvulling

Een heerlijk ontbijttaartje om de dag feestelijk meet te beginnen. Door de toegeving van limoenzero wordt het taartje heel fris, maar blijft hij heerlijk verantwoord.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g havervlokken
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g lijnzaad gebroken
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el honing of honing suikervervanger
  • 1 tl kaneel
  • 500 g vanille skyr of plantaardige vanille yoghurt
  • 60 ml limonzero (limoncello zonder alcohol)
  • 4 g agar agar of 8 g gelatine
  • handje kokossnippers voor garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg de zonnebloemolie bij de pompoenpitten, lijnzaad, havervlokken, kaneel en honing. Mix dit goed door elkaar dat de vloeistoffen overal gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Bekleed een springvorm van 18 cm of 2 kleine van 12 cm met bakpapier en maak een laagje op de bodem van de springvorm. Zorg er ook voor dat er een opstaande rand komt. Doe dit door een lepel granola langs de kant te leggen en aan te drukken.
  • Bak de granola nu in 15- 20 min goudbruin. Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. De bodem is namelijk heel fragiel. Laat de bodem afkoelen.
  • Voeg de skyr en limonzero bij elkaar en mix goed door elkaar. Voeg de agar agar toe en mix weer goed door elkaar. Giet het mengsel in de bodem en laat ze ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met kokossnippers en eventueel citroenrasp.

Notities

TIP!! Maak het de avond ervoor en laat het in de nacht opstijven, zodat je het in de ochtend meteen kan eten. 
Trefwoord alcoholvrije limoncello, citroen, citroentaartje, fris taartje, limonzero, ontbijtgranen, ontbijtinspiratie, ontbijttaartje, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, verantwoorde levensstijl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept