waar heb allemaal begon

Waar mijn verhaal begon

De liefde voor het koken en bakken zat er bij mij al vroeg in. Deze kunst werd aangeleerd door mijn familie, maar in het bijzonder mijn opa! Op 10 jarige leeftijd had ik voor het eerst een groot koksmes vast. Wat voelde ik mij toen groot en al een echte kok! In mijn eerste les van opa leerde ik 12 uien snijden. Huilen was dat! En tot grote ergernis van mij vertelde hij ook nog, bij het snijden van de laatste ui, dat hij hiervoor altijd een uiensnijder gebruikt! Had ik daar al die tijd voor gehuild? Achteraf een van mijn grootste en meest hilarische les van opa. Er volgde velen lessen van Indische rijsttafel, tajine recepten, taarten tot het bakken van oliebollen. Hij heeft mij leren koken en de liefde voor het bakken weten over te dragen. 

Echter, zorgde al het bakken ervoor dat ik steeds iets zwaarder werd. Het gezegde luidt niet voor niets ”Ieder pondje gaat door het mondje”. Op een gegeven moment werden die pondjes, kilo’s. Ik merkte dat ik niet zo lekker meer in mijn vel zat. Het werd zelfs zo erg dat tijdens mijn studie fysiotherapie in een van mijn stages een dementerende vrouw tegen mij zei ”zeg Damen als fysiotherapeut weeg jij wel iets te veel! Je hebt een voorbeeld functie! De maat was vol! 

En toen besloot ik

Ik wilde mijn levensstijl aanpassen, maar niet op een drastische manier. Diëten heeft immers maar een kortdurend effect, omdat je te veel dingen aanpast wat je op lange termijn niet volhoud! Zodoende begon ik kleine aanpassingen in mijn voedingspatroon te maken. Denk aan vezelrijk eten, meer eiwitten en boordevol groente. Maar het liefst wilde ik nog veel bakken, dit is immers een van mijn grootste hobby’s. Ik begon te experimenteren met bakrecepten. Hoe kan ik een zoete lekkernij omtoveren in iets wat veel verantwoorder is om te snoepen? Ik liet de suiker weg, voegde meer eiwitten toe en verving een deel van de vetten. Ik ontdekte suikervervangers, die dezelfde scheikundige reactie hebben als suiker in een baksel, maar geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Al deze ingrediënten bij elkaar vormde zich tot verantwoorde baksels! En met succes viel ik 18 kilo af. Maar het belangrijkste was: ik zat weer lekker in mijn vel!
 

Na een tijdje vroegen de mensen om mij heen zich af of ik deze recepten niet beter met de buitenwereld kon gaan delen. Als levensgenieter, maar ook fan van mijn eigen verantwoorde levensstijl vond ik inderdaad ook dat meer mensen dit zo mogen ervaren! Zo werd Verantwoord Snoepen in 2019 geboren! Een website en Social media kanalen die laten zien dat je ook verantwoord kan snoepen van het leven! Je leeft immers maar één keer, dus doe het goed!

pictogram web 1
pictogram web
gewicht

Opleiding/werk

Inmiddels ben ik al een aantal jaar afgestudeerd als fysiotherapeut en werkzaam in een geweldige praktijk in Amersfoort. Daarnaast een erkende opleiding tot lifestyle coach gevolgd. Tevens heb ik een opleiding tot neurologie fysiotherapeut afgerond. In de praktijk in Amersfoort help ik dus niet alleen mensen met klachten aan het bewegingsapparaat(spieren en gewrichten), maar help ik ook mensen met klachten die veroorzaakt worden door de hersenen, zoals een hersenbloeding, hersenschudding of andere klachten zoals overprikkeling. In 2022/2023 heb ik ook de GLI (gecombineerde leefstijl interventie) opgezet in de praktijk en begeleid ik dus niet alleen via verantwoord snoepen mensen naar een verantwoorde leefstijl. Vanaf september 2023 kom je mij weer tegen in de schoolbanken, want ik ga namelijk de master sportfysiotherapie volgen! 

Kim-24
Kim-14

Fun facts about me

Veel mensen vragen aan mij of ik mee wil doen met Heel Holland Bakt.  Als jullie allerlei keukengerei door de tent willen zien vliegen, moet je mij opgeven. Ik kan namelijk best geïrriteerd raken als er iets niet lukt in de keuken!

Mijn hoofd leegmaken kan ik het beste op mijn mountainbike! Ik vind het heerlijk om door het bos te crossen. Een racefiets om ditzelfde te doen op de weg, staat nog altijd op mijn wensenlijstje! Zo ook het beklimmen van de Mont Ventoux

Snijplanken in de keuken vind ik heerlijk om mee te werken, maar mijn lievelings plank blijft toch het snowboard! 

Als je een tomaat door het bos ziet crossen of over de weg ziet snellen, ben ik het! Mijn hoofd wordt namelijk zo rood als een tomaat tijdens het sporten. Vroeger ben ik dan ook een keer als aardbei verkleed geweest tijdens carnaval!

Ben je er klaar voor om naar een verantwoorder leven over te stappen, maar te blijven genieten van het leven?

Instagram