Over mij

Super leuk dat ik je hier zie! Nu is het tijd om mijzelf voor te stellen. Ik ben Kim Donkersloot. Lees snel verder om er achter te komen wie ik ben, wat mijn missie en visie is!

Hi, Ik ben Kim Donkersloot

Vroeger wist ik als klein meisje al snel wat ik later wilde worden, namelijk fysiotherapeute! Ik vind het heerlijk om sportief bezig te zijn. Door de jaren heen heb ik heel wat sporten beoefend. Op dit moment zit ik graag op de mountainbike of sta ik op mijn snowboard. Fitnessen en wandelen door de natuur vind ik ook helemaal niet erg om te beoefenen.

Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mindset. Als fysiotherapeut weet je dat natuurlijk als geen ander. Beweging is noodzakelijk voor een gezonde levensstijl.

Maar zorgt voldoende beweging ook meteen voor een gezond lichaam? Nee, helaas! 

Ook al bewoog ik als tiener veel, de kilo’s op de weegschaal gaven dit niet aan. Hoe kwam dit? Naast sporten had ik bakken als hobby. Tja ik bakte veel met suiker. Niet echt gezond! Tijdens mijn stage periode gaven cliënten dit zelfs aan. ”Mevrouw voor een fysiotherapeute bent u best wel dik. U heeft toch een voorbeeldfunctie?”. 

Dit heeft mij aan het denken gezet. Ik begon mijn leefstijl aan te passen. Voldoende bewegen, maar vooral nog gezonder eten. Mijn hobby bakken bleef ik uitvoeren, want bakken hoeft niet ongezond te zijn! Zodoende ontwikkelde ik bakrecepten zonder geraffineerde suikers en andere stoffen die je niet te veel binnen wilt krijgen.

Stopte ik met genieten van het leven? Nee totaal niet! Ook ik eet weleens onverantwoord. Dat mag, wees niet bang om een dag voor iets ongezonds te kiezen. Alleen met de 80/20 leefstijl, 80% verantwoord eten en 20% onverantwoord eten, blijf jij gezond en geniet je volop van het eten en het leven. 

Verantwoord snoepen staat dus voor het maken van verantwoorde keuzes, maar bovenal verantwoord snoepen van het leven!

Als fysiotherapeut vind ik het dus niet alleen belangrijk om naar het bewegend functioneren te kijken, maar ook naar het voedingspatroon van iemand. Het lichaam moet namelijk niet als losse onderdelen gezien worden, maar als een geheel. Een gezond voedingspatroon en voldoende beweging kan zorgen voor pijn vermindering! Zo heb je pijnmedicatie dus niet meer nodig! 

Aan jezelf laten zien dat je lekker in je vel kan zitten door goede voeding en de juiste dosis beweging. Dit allemaal zonder medicijnen, maar op basis van natuurlijke voeding.

Zo probeer ik steeds meer mensen te laten inzien dat je door de juiste mindset, voeding en beweging geen medicijnen nodig hebt! Neem een kijkje bij mijn recepten en dan laat ik je zien dat gezond koken niet moeilijk hoeft te zijn. Onder het kopje lifestyle geef ik jou tips om zo gezond mogelijk te leven inclusief genieten!

Op naar een wereld met gezonde, makkelijke en betaalbare voeding zonder medicatie! 

100+

Recepten

5

Categorieën

18

sub catogorieeën

1000+

Blije thuisbakkers en koks

Wat doe ik voor verantwoord snoepen

Het is geweldig om jou te laten zien dat een verantwoorde levensstijl voor jou haalbaar is.

Naast mijn eigen ervaring ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en leefstijlcoach. Met deze combinatie aan kennis vind ik het belangrijk om alles als een geheel te zien. We kijken daarom niet alleen naar verantwoorde voeding ook beweging, mindset en slaap zijn belangrijke pijlers voor een verantwoorde levensstijl!

Volg mij op instagram