De dag starten met een koolhydraatarm ontbijttaartje, wie wil dit nu niet! Deze keer een taartje met minder koolhydraten. Afwisseling is de kunst van een verantwoorde levensstijl. Uiteraard zitten er in dit koolhydraatarm ontbijttaartje met manderijn ook geen toegevoegde suikers! Hij is dus verantwoord om te snoepen. Aangezien hij koolhydraatarm is zijn de verhoudingen van vetten en eiwitten iets aangepast, zodat je nog steeds de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt.
Van wie is het oorspronkelijke recept?
Eens in de zoveel tijd vind er op instagram een #swiepswoepswap plaats. Hierbij is het de bedoeling dat je een twist geeft aan een recept van een andere foodblogger. Voor de maand november moest ik een recept van Anne van Fun and Healthy Food swiepen. Ik volg haar zelf al een tijdje op instagram, want oh my die recepten zijn verrukkelijk en wat een plaatjes! Het verhaal persoonlijke verhaal van Anne vind ik ook echt powerful. Ben je benieuwd naar het verhaal? Volg haar dan snel op social media of neem een kijkje op haar website. Ze is de koningin onder de koolhydraatarme baksels!
Aangezien ik niet super veel baksels heb die koolhydraatarm zijn heb ik dit recept ook koolhydraatarm gehouden! Anne geeft ook heel mooi op haar website aan dat dit een heerlijk taartje is en als je deze de hele dag zal eten je aan je dagelijkse kcal komt. Er zitten alleen maar weinig andere voedingsstoffen, zoals vitamine in. Onthoud dus dat je hier ook van aan kunt komen als je er ’te veel’ van eet! Voor nu, lekker genieten!
Wat zit er in dit koolhydraatarm ontbijttaartje met manderijn?
De bodem van dit heerlijke taartje bestaat uit amandelmeel, cacao, ei, roomboter en sweet van green sweet. Hierdoor ontstaat er op een hele simpele manier een heerlijke brownie bodem. De vulling bestaat uit opgeklopte monchou met Griekse yoghurt, sweet, slagroom en gelatine. Wil je dit ontbijttaartje lichter maken? Vervang dan de Monchou voor Griekse yoghurt. Denk er wel aan dat het taartje minder romig wordt en je iets meer gelatine blaadjes nodig hebt. 2,5 stuks.
In het koolhydraatarm ontbijttaartje zitten mandarijntjes verstopt. Samen met de kaneel in de vulling zorgt dit voor een heerlijke herfst/winterse smaak. Mandarijntjes is namelijk echt fruit van de maand November en December. Feestelijk toch? Maak het helemaal af met een chocolade topping. Hiervoor heb ik de chocoladereep van Céréal gebruikt. Deze bevat namelijk 96% minder suiker!
Koolhydraatarm ontbijttaartje met manderijn
Ingrediënten
Bodem
- 30 g roomboter
- 40 g amandelmeel
- 5 g cacaopoeder
- 1 ei
- 15 g Sweet Green Sweet
Vulling
- 100 g MonChou
- 100 g Griekse yoghurt 5%
- 15 g sweet Green Sweet
- 20 g verse slagroom
- 1 gelatine blaadje
- 20 mandarijnen partjes
- 1 tl kaneel
Topping
- 50 g Céréal chocoladereep
Instructies
Bodem
- Verwarm de oven voor op 180℃ hete lucht
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en mix goed door elkaar. Bekleed twee springvormen van 10Ø met bakpapier. Schep het deeg op de bodem en druk goed aan.
- Bak de bodems voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen
Vulling
- Week de gelatine voor 10 minuten in water
- Klop de MonChou op. Verwarm de slagroom in een pannetje en los hierin de gelatine op. Als het gelatine is opgelost zet je het vuur uit. Voeg de Griekse yoghurt, kaneel en sweet toe aan de MonChou en meng goed door elkaar. Giet nu met een klein straaltje de slagroom toe.
- Verdeel de mandarijntjes over de browniebodem. En verdeel de vulling over de 2 bakvormpjes.
- Laat voor minimaal 60 minuten opstijven in de koelkast.
Topping
- Smelt de chocolade en schenk deze over het taartje heen. Laat nogmaals voor 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Beleg de topping met nog een paar mandarijnen partjes.