Pandan Panna cotta een zijdezacht dessert uit Italië. Deze variant is heel zacht van smaak en minder zwaar als de originele versie. Letterlijk betekend panna cotta, gekookte room. Het origineel bevat namelijk alleen room en gelatine. Deze variant ook griekse yoghurt. Hierdoor verandert de verhouding, waardoor hij verantwoorder is om te snoepen. Panna cotta is fris, maar door deze toevoeging is dit dessert zelfs nog makkelijk te eten na een 10 gangen diner. Eigenlijk houd ik altijd wel ruimte over voor een dessert! Want wie wil er nu niet eindigen met een zoet, zacht en fris dessert?
Natuurlijk is het belangrijk om de juiste verhoudingen te krijgen tussen deze 2 producten. Anders krijg je of een super stijf dessert of een te slappe variant, waardoor hij vloeibaar blijft. Door de juiste verhouding te maken tussen de yoghurt, room en gelatine krijg je een dessert wat wiebelt. Grappig toch om te serveren aan de gasten?
Pandan
Door de toevoeging van pandan krijgt de panna cotta een lichtgroene kleur. Natuurlijk komt panna cotta uit Italië, maar door de toevoeging van pandan geef je er een Aziatische twist aan. Pandan is een Aziatische blad. Ook wel de vanille van Indonesië genoemd. Het smaakt licht naar vanille en kokos. Voor dit recept heb ik pandan extract van koepoe koepoe gebruikt. Deze is verkrijgbaar bij de toko of op bol.com
Ingrediënten
In deze pandan panna cotta is geen suiker toegevoegd, maar er is gebruik gemaakt van de suikervervangers van green sweet. Deze erythritol heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel dus ideaal voor mensen met diabetes. Verder is er in dit recept gebruikt van room. Uiteraard kan er voor gekozen worden om kokosroom te gebruiken, zodat de smaak nog meer richting Azië gaat.
Uitgelicht product
Pandan panna cotta
Ingrediënten
- 250 g griekse yoghurt 0%
- 300 ml room
- 70 g suikervervanger
- 8 g gelatine
- 2 el pandan creme
Instructies
- Week de gelatine voor minimaal 5 minuten in koud water
- Breng de room zachtjes aan de kook en voeg vervolgens de pandan creme toe. Laat dit geheel nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Voeg vervolgens een voor een de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer totdat het geheel is opgenomen. Laat de room afkoelen.
- Mix de suikervervanger en griekse yoghurt door elkaar en voeg vervolgens de room toe en meng ook goed door elkaar.
- Schenk de panna cotta uit in 4 glaasjes of andere vormpjes en laat voor 4 uur opstijven in de koelkast.
- Top hem af met een beetje kokos rasp.
*merknamen in deze blog kunnen een (betaalde)samenwerking zijn. Linkjes kunnen een affiliatie link zijn.
Waar te koop?