Achtergronden voor food fotografie (deel 1)

Wil jij ook mooie food foto’s maken? Van die foto’s waarvan je gaat watertanden? Maar weet je niet hoe en welke achtergrond je moet gebruiken? Dan moet je nu zeker verder lezen! In deze serie bespreek ik mijn favoriete achtergronden en natuurlijk waar ze te vinden zijn! Toen ik een tijd geleden begon met mijn website en Instagram account fotografeerde ik mijn eten op de tafel of in de keuken. Op een gegeven moment wilde ik meer. Op internet zag ik tal van mooie plaatjes die ik ook wilde leren schieten. 

Zodoende ging ik opzoek naar de perfecte ondergronden, maar wat een groot bos is dat! Ik zag letterlijk door de bomen het bos niet meer. Ik haalde een paar rollen plakfolie en kreeg van mijn vriend een aluminum plaat. Hier plakte ik het folie op en oefenen maar! Al snel kwam ik erachter dat de glim die op het plakfolie zat niet lekker weerkaatsten in mijn foto.

Opzoek naar een betere ondergrond. Op dit moment heb ik 3 merken die ik veel gebruik als achtergrond. Hiervan ga ik er 1 in deel 1 belichten.

Paaskoekjes met crème waar je niet van af kunt blijven.
Achtergrond van fotoachtergronden.nl :

Op dit moment maak ik veel gebruik van een achtergrond van fotoachtergronden.nl. Om de juiste ondergrond te kiezen die bij jouw stijl past moet je op verschillende dingen letten! 

  • wil je een harde ondergrond? Denk aan een plaat. Of wil je er een van vinyl.
  • welke kleur moet jou achtergrond zijn?
  • En welke afmeting vind jij fijn om mee te werken?
Deze achtergrond van fotoachtergronden.nl is een harde plaat. Hierdoor kan je hem makkelijk met alle props erop verplaatsen. Dit is zeer voordelig, omdat ik vaak aan het zoeken ben naar de plek met het beste licht! Want ligt is naast de juiste ondergrond heel erg belangrijk voor een perfecte foto!
 
Doordat het een harde plaat is kan je hem makkelijk ergens tegenaan zetten. Hierdoor ben je niet aan het rommelen met knijpers om bijvoorbeeld het vinyl vast te klemmen. Dit scheelt enorm veel tijd! Dat is fijn, want soms willen je huisgenoten niet wachten tot het eten koud is!
 
Is er ook een nadeel aan de plaat? Ja, als je eenzelfde ondergrond wil. Dit doe ik bijvoorbeeld door een vinyle ondergrond plat neer te leggen met het laatste deel rechtopstaand ergens tegenaan geleund. Zo zie je op de foto met vooraanzicht maar 1 kleur ondergrond. Tja een plaat is niet te buigen, dus dit gaat niet! Denk daar dus goed over na. 
Frisse lente cake
Foto met dezelfde achtergrond
Foto met 2 verschillende achtergronden

De kleur is alles bepalend voor een mooie foto! Vraag jezelf af of je voor lichte foto’s, of juist donkere foto’s wilt gaan! Zelf heb ik bij de backdrop van fotoachtergronden.nl ervoor gekozen om voor een vrolijke achtergrond te gaan! 

Toen ik deze ging bestellen wist ik nog niet hoe de kleur uiteindelijk eruit ging zien! Wordt het te fel? Of juist te licht, waardoor je niet goed het contrast kon zien! 

Dit is oprecht het grootste pluspunt van het bedrijf geworden. De service en het meedenken heeft ertoe geleid dat er de mooiste kleur roze voor mij werd gemaakt! Perfect voor food foto’s voor tijdens de lente of een warme zomerse dag! Want wie wordt er nu niet vrolijk van deze kleur! Door kleine bewerkingen in de plaat, kan je verschillende soorten roze foto’s krijgen met 1 plaat! Ideaal!

En wees niet bang om te knoeien, want deze plaat is makkelijk met een vochtige doek af te nemen! Ideaal om splash foto’s mee te maken of lekker smeltende chocolade. Dat staat overigens bij mij nog op de planning!

Tot slot is de afmeting ook heel belangrijk! 

Een te kleine afmeting zorgt er namelijk voor dat alle props dicht bij elkaar komen te staan en de foto snel te vol wordt. Of je ziet opeens de spullen die achter de achtergrond staan op de foto tevoorschijn komen. Ook zeker niet de bedoeling!

Deze plaat heeft een afmeting van 60×90 cm. Dit is de ideale maat voor een achtergrond. Genoeg ruimte om voor een foto van bovenaf alles kwijt te kunnen. En bij foto’s met vooraanzicht genoeg ruimte om alles mooi uit elkaar te zetten. 

Conclusie:
Deze ondergrond van fotoachtergronden.nl is perfect om mooie roodfoto’s mee te maken! Ik heb gekozen voor een pastel roze kleur, maar kijk gerust is op hun site, echt de mooiste kleuren komen voorbij! Voor ieder wat wils!
Wil je graag 1 soort achtergrondkleur bij een foto met vooraanzicht? Dan zal ik voor een vinyl achtergrond gaan. Deze is flexibel en dus makkelijker naar wens te buigen. Dat is deze plaat namelijk niet! 

 

Zo nu heb ik mijn mening gegeven over fotoachtergronden.nl. Hopelijk heeft het geholpen om je inspireren! En weet je beter voor welke ondergrond jij zou moeten gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *