Butter chicken

Indiase butter chicken! Tot voorkort had ik het nog nooit gemaakt. Daar moest natuurlijk verandering in komen, want ik ben gek op de Indiase keuken. 

De naam zegt het al er wordt gebruik gemaakt van boter en kip in dit gerecht. Eigenlijk moet je het zien dat de saus voor een gedeelte uit boter bestaat, waar de kip in wordt gestoofd. Zo krijg je dus een boterzachte kip! 

Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat het gerecht meer vet bevat. Zelf heb ik gekozen voor een variant die iets minder vet bevat, of eigenlijk geen dierlijk vet! Namelijk plantaardige boter, samen met magere yoghurt voor de marinade zorgt dit ervoor dat het gerecht minder vet bevat! Wel blijft het lekker zacht en smaakvol! 

Eet butter chicken met naanbrood of rijst! 

Butter chicken

Een heerlijke zachte maar magere butterchicken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kipfilet in blokjes
  • 200 g magere yoghurt
  • sap halve citroen
  • 800 g gepelde tomaten
  • 150 g haricot verts
  • 2 uien
  • 1 punt paprika
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 tl garam masala
  • 60 g (plantaardige) roomboter

Instructies
 

  • Meng voor de marinade de yoghurt, 3 tl garam masala, 1 tl gemberpoeder, sap van citroen en 1 tl kurkuma goed door elkaar. Wrijf de kip in met de marinade en leg de kip in een kom. Laat het afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast staan.
  • Verhit vervolgens olijfolie en 30 g boter in een pan en bak hier vervolgens de kip goudbruin in. Zorg er wel eerst voor dat de marinade zoveel mogelijk van de kip af is. Neem daarna de kip weer uit de pan.
  • Snipper de uien en punt paprika en fruit deze samen met nog 30 g boter. Voeg de laatste tl garam masala toe en fruit nog 1 minuut. Meng vervolgens de gepelde tomaat er doorheen en voeg de marinade toe. Laat dit enkele minuten koken. Pureer de saus glad.
  • Voeg als laatste de haricot verts en kip toe. Zet het vuur laag en laat dit vervolgens 40 minuten stoven.
  • Eet de butter chicken met rijst en/of naanbrood
Trefwoord butter chicken, Hoofdgerecht, indiaas, Kip, kip stoof, kipgehakt, mager, magere butter chicken, naanbrood, rijst, verantwoord snoepen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept