Hartige muffins met gruyère en rauwe ham

Ben jij opzoek naar een makkelijk bijgerecht ook een heerlijke lunch? Maak dan deze hartige muffins met gruyère en rauwe ham. Deze kun je heel goed al van tevoren maken, waardoor je ze makkelijk ergens naar toe kunt nemen. Ook als je bezoek krijgt kan je deze dus al eerder maken! 

Deze muffins bevatten gruyère en rauwe ham, denk aan parmaham. De kaas en de ham zorgen voor een heerlijke hartige en pittige smaak. Maar wees niet bang om te variëren in ingrediënten. 

 

Hartige muffin met gruyère en rauwe ham

Makkelijke hartige muffins met gruyère kaas en rauwe ham.
Bereidingstijd 20 minuten
Baktijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 ei L
  • 250 ml halfvolle melk
  • 125 g roggemeel
  • 125 g volkorenmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 el oregano
  • 90 g rauwe ham bijv. parmaham
  • 90 g gruyère

Instructies
 

  • Voeg in een kom de olie, melk en ei bij elkaar. Mix dit kort door elkaar, zodat het goed gemengd is.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte.
  • Snijd de rauwe ham en gruyère in kleine blokjes en voeg deze samen met de oregano, meel, bakpoeder en zout bij elkaar. Meng dit ook goed door elkaar.
  • Spatel dit mengsel vervolgens door het olie en melk mengsel en vorm een beslag.
  • Schenk dit beslag in muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar.

Notities

Tip!! Je kunt de muffins een dag van tevoren klaar maken. Bewaar ze als ze zijn afgekoeld in een afgesloten doos/trommel. Warm ze kort voor het serveren op (5 min op 180 °C).
Trefwoord bakken, gruyere, hartige muffin, Hartige taart, muffin, rauwe ham

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept