Heerlijke suikerarme scones

Scones

Scones, het zachte broodje uit Engeland. Natuurlijk mag deze niet ontbreken tijdens een kopje thee of een lekkere high tea. Hier in huis eten wij ze vaak met pasen! Met een lemon curd en clotted cream erbij.
Dit recept bevat geen suiker dus geschikt om lekker van te snoepen. Makkelijk en snel te maken. 
Liever een plantaardige variant? Vervang dan de melk en roomboter door plantaardige varianten! Zo is het nog verantwoorder om te snoepen! 
 
 
Heerlijke suikerarme scones

Scones

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 12 min
Totale tijd 27 min
Gang lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje, Zoetigheid
Keuken engels
Porties 20 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 g volkorenbloem
  • 16 g bakpoeder
  • 7 g vanille suiker
  • 50 g (plantaardige) roomboter
  • 150 ml (plantaardige) melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden(boven- en onderwarmte).
  • Zeef de bloem en bakpoeder en mix in de kom. Vijzel de vanille suiker tot poeder en zeef deze ook en voeg vervolgens bij de bloem en bakpoeder.
  • Voeg de boter in kleine stukjes toe en meng met de handen totdat de boter geheel is opgenomen in de bloem.
  • Voeg de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Niet te lang, anders verliest de bakpoeder zijn rijsfunctie.
  • Als je klaar bent met kneden kan het deeg uitgerold worden tot een plak van 1.5 cm dik.
  • Steek met een glas of vormpje met doorsnede van 5-7 cm uit. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de scones in 12 minuten gaar.

Notities

Tip!! 
Draai het vormpje tijdens het uitsteken van de scones niet! Dit kan er ook voor zorgen dat hij niet goed rijst in de oven. 
De scones zijn 1 week houdbaar in een afgesloten koektrommel. 3 maanden houdbaar in de vriezer.
Trefwoord Brood, brunch, high tea, mini broodjes, pasen, scones, zoetigheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept