Heerlijke suikerarme scones

Zelf scones maken

Een high tea of brunch tijdens Pasen is niet compleet zonder scones! Dit zachte broodje komt oorspronkelijk uit Schotland, maar is alom bekend in het verenigd koninkrijk, Australië, canada en Ierland. In Engeland worden ze vaak gegeten samen met clotted cream en jam! Zelf ben ik helemaal gek op de combinatie van verantwoorde lemon curd en clotted cream. Heerlijk romig en fris tegelijk. 
 
Clotted cream is helaas in Nederland niet in grote getalen te verkrijgen. Rondom Pasen wil er nog wel eens een potje bij de verse kazen in het koel schap staan, maar het is helaas nog niet het geval dat dit product het hele jaar door verkrijgbaar is. Wil je toch een soort clotted cream zelf maken? Klop dan slagroom lobbig en voeg hier eenzelfde hoeveelheid mascarpone aan toe. 
 
Wil je dit recept geheel plantaardig maken? Dan is er helaas geen geheel kant en klare plantaardige clotted cream verkrijgbaar. Wel is het mogelijk om plantaardige slagroom op te kloppen en hier plantaardige roomkaas aan toe te voegen! Ook zijn er op het internet mascarpone recepten te vinden om deze crème geheel plantaardig te maken! 
 
De scones wel gemakkelijk plantaardig te maken. Dit is te vinden in het recept! 
 Daarnaast bevatten de Engelse broodjes weinig toegevoegde suikers! Zo is het broodje heerlijk verantwoord om te snoepen! 
Deze broodjes zijn ook nog is in een handomdraai gemaakt! Win Win!
 
 
Heerlijke suikerarme scones

Scones

Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje, Zoetigheid
Keuken engels
Porties 20 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 g tarwebloem
  • 16 g bakpoeder
  • 7 g vanille suiker
  • 50 g (plantaardige) roomboter
  • 150 ml (plantaardige) melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden(boven- en onderwarmte).
  • Zeef de bloem en bakpoeder en mix in de kom. Vijzel de vanille suiker tot poeder en zeef deze ook en voeg vervolgens bij de bloem en bakpoeder.
  • Voeg de boter in kleine stukjes toe en meng met de handen totdat de boter geheel is opgenomen in de bloem.
  • Voeg de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Niet te lang, anders verliest de bakpoeder zijn rijsfunctie.
  • Als je klaar bent met kneden kan het deeg uitgerold worden tot een plak van 1.5 cm dik.
  • Steek met een glas of vormpje met doorsnede van 5-7 cm uit. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de scones in 12 minuten gaar.

Notities

Tip!! 
Draai het vormpje tijdens het uitsteken van de scones niet! Dit kan er ook voor zorgen dat hij niet goed rijst in de oven. 
De scones zijn 1 week houdbaar in een afgesloten koektrommel. 3 maanden houdbaar in de vriezer.
Trefwoord Brood, brunch, high tea, mini broodjes, pasen, scones, zoetigheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept