Tagliatelle met surimi

Tagliatelle met surimi, of hoe ik hem ken, tagliatelle au surimi. Een koude frisse pastasalade met surimi. Deze pasta heb ik jaren geleden voor het eerst gegeten in Frankrijk. Sindsdien is het een salade die ik elke vakantie wel meerdere malen nuttig.
Het is een koude pastasalade die heerlijk als lunch of bijgerecht geserveerd kan worden.
De naam zegt het al, het bevat surimi. Het zijn een soort krabsticks zonder krab. Het is samengeperste witvis en daarna gekookt. Als de sticks uit elkaar vallen krijgt het de smaak van krab. Eigenlijk een goedkope versie dus!
Door de toevoeging van crème fraîche krijgt het een heerlijke frisse smaak.

Tagliatelle met surimi

Een frisse koude pastasalade voor de lunch of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de bbq. Een salade met créme fraîche en surimi.
Bereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 g surimi
  • 250 g tagliatelle
  • 1 citroen
  • half bosje bieslook
  • 200 g crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 1 el franse mosterd
  • peper

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle volgens de verpakking gaar, giet af en laat afkoelen.
  • Meng het sap van de citroen door de pasta. Meng vervolgens ook de crème fraîche, mayonaise en fijngesneden bieslook erdoor heen.
  • Snijd de surimi in stukken en voeg deze ook toe.
  • Mix alles goed door elkaar en breng op smaak met peper. Laat afgedekt in de koelkast verder afkoelen.

Notities

Tip! Maak de salade een aantal uren of de avond van te voren al klaar, zodat hij genoeg tijd heeft om volledig af te koelen. Koud is deze salade het lekkerst!
Trefwoord BBQ, bieslook, bijgerecht, frisse salade, koude pasta, Lunch, pasta, pastasalade, surimi, tagliatelle, vis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept