Review: dear good morning

Waarom een goede start van de dag belangrijk is?

1 jaar geleden ben ik gestart met mijn blog. Mijn hobby laten zien aan de wereld. Gezonde recepten en weetjes met jullie delen, dat is wat ik wilde doen.
In 2018 begon deze ”levensstijl”. Zoals jullie weten ben ik fysiotherapeut. Toen ik in maart van 2018 bij een patiënt kwam, werd er heel direct tegen mij gezegd dat ik moest afvallen, want als fysiotherapeut kan je toch niet zo dik zijn?
In eerste instantie trok ik mij hier niet veel van aan, maar na een paar weken begon het toch aan mij te knagen. Ben ik echt zo dik? Waar is die energie gebleven? Die giebelende Kim?
Ik gooide mijn levensstijl om, in mijn beweging hoefde ik het niet veel te zoeken die had ik genoeg, maar dat snoepen. Ja dat deed ik toch net te veel. Diegene die van bakken houden kunnen dat maar al te goed begrijpen.
 

Na een jaar was ik 18 kilo lichter, een ervaring rijker en mijn nieuwe levensstijl was geboren. Het effect van goede voeding zie je niet alleen in je lichaam, maar ook mentaal doet dat heel veel.

Dit wilde ik dus met de wereld delen. Heb ik veel moeten laten? Nee een gezonde levensstijl is een combie van snoepen en verantwoord snoepen. Dus genieten van het leven doe ik nog elke dag.

Toch begon er iets aan mij te knagen. Iets klopte er nog niet. Ik had energie, maar snelheid en inspiratie was vaak ver te zoeken.
 
Toen kwam ik op instagram Lienke de Jong tegen. Een ambitieuze vrouw met een missie: iedereen een goede fysieke en mentale dag te geven door je ochtend goed te gebruiken. Ze inspireerde mij om uit te zoeken wat een ochtend kan doen met een mens.
 
Zelf als fysiotherapeut wist ik natuurlijk maar al te goed wat beweging met je lichaam en geest doet. Dus daar ging ik nadat mijn wekker ging 1 minuut bewegen. Dit kan in alle vormen, van planken tot de wall sit. Het leuke daarvan is dat je elke dag een andere vorm kan kiezen, zo wordt het dus nooit saai!
 
Maar wat zegt de wetenschap over bewegen in de ochtend?
Hieronder zie je een aantal voordelen die bewegen in de ochtend heeft! Bewegen wordt verstaan onder 1 minuut, maar kan ook een wandeling zijn of echt een uur je in het zweet werken.
 
Voordelen van bewegen in de ochtend:
 
  1. In de ochtend bewegen bevorderd gezond eten.
  2. In de ochtend bewegen zorgt voor meer energie door de dag.
  3. Door de endorfine die je aanmaakt tijdens het sporten, zorgt dit voor meer positiviteit door de dag heen.
  4. Je slaapt beter.
  5. Je hebt meer concentratie om je taken uit te voeren.
  6. Je hebt meer zelf vertrouwen
  7. En tot slotte kan je beter met stress omgaan.
Als je al deze punten bij elkaar voegt zul je zien dat je hierdoor een behoorlijk goede leefstijl kunt creëren.
 
Zo gezegd zo gedaan. Ik stond vanaf toen elke dag op met 1 minuut beweging.
 
Totdat…..
 
In augustus het eerste boek van Lienke de Jong uit kwam. Dear Good Morning!!
 
Mijn ervaringen met de 1 minuut bewegen waren altijd heel positief. Die energie ja, die spat er wel vanaf. De ideeën zijn super groot. De zin in bewegen is toegenomen. Ondanks deze positieve ervaringen was ik toch heel nieuwsgierig naar het nieuwe boek.
 
Die nieuwsgierigheid was niet voor niets, want wat een boek heeft zij geschreven!! Ten eerste leest het zo weg. Tegen iemand die niet van lezen houdt of het moeilijk vindt zeg ik, lezen!!

Zo goed beschreven! Je voelt de energie die zij ‘S ochtends heeft terugkomen in het boek. Wat je leest voel je daarna terug in jezelf! De motivatie om wat van je ochtend te maken wordt alleen maar groter.

Hoe ziet mijn ochtend er nu uit?
De mooie tips die zij geeft in het boek over slaap, opstaan en bewegen ben ik gaan opvolgen. Zelf start ik nu om 6:30 met mijn dag. Nog altijd beginnend met 1 minuut work out. Daarna of ontbijten of al werken. Ik kies waar ik de meeste energie voor voel!
 
Nu merk ik dat de slaap beter wordt, ik mij beter kan concentreren op mijn werk, maar bovenal de energie en vrolijkheid! Ik kan nu echt zeggen. Zo vrolijk en energiek heb ik mij sinds 2018 niet meer gevoeld!
 
Ik kan alleen maar zeggen Lienke bedankt!
 
Wil jij de enthousiasme van Lienke ook zelf ervaren? Koop dan snel hier het boek Dear Good Morning!
 
De 7 positieve punten met betrekking tot bewegen in de morgen ga ik natuurlijk nog een keer duidelijk uitleggen, maar ik gun jullie eerst de tijd om dit boek te lezen!
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *