American pancakes met bananen en pindakaas

De combinatie van pindakaas en banaan op je brood kende je waarschijnlijk al, maar deze combinatie is in pannenkoeken misschien nog wel lekkerder! Deze American pancakes met banaan en pindakaas zorgen er wel voor dat je eerder opstaat! Maar natuurlijk kunnen ze ook heel goed van te voren bereid worden! 

Door de toevoeging van banaan, hoeft er geen suiker gebruikt te worden. De bananen zijn al heerlijk zoet van zichzelf. 

Voor de verandering is er in dit recept gebruik gemaakt van appeltaart pindakaas, hierdoor krijg je heerlijke herfstachtige pannenkoekjes. Deze appeltaart pindakaas is verkrijgbaar in de pindakaaswinkel.

American pancakes met banaan en pindakaas

Gezonde American pancakes met banaan en appeltaart pindakaas, heerlijk als ontbijt of lunch.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 8 pancakes

Ingrediënten
  

  • 1 banaan
  • 50 g (appeltaart)pindakaas + extra voor garnering de pindakaaswinkel
  • 50 g Volkorenmeel
  • 3 eieren M
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Verhit een pan met een beetje boter of olie op middelhoog vuur.
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een maatbeker of blender en pureer tot een glad beslag.
  • Schenk kleine pannenkoekjes in de pan en bak ze goudbruin. Dit duurt ongeveer 1 minuut aan een kant. De pannenkoek moet makkelijk loskomen van de pan. Bak dan de andere zijde goudbruin. Je gaat nu zien dat het pannenkoekje gaat rijzen.
  • Voeg extra pindakaas toe bovenop de pannenkoekjes en besprenkel eventueel met ahoornsiroop.
Trefwoord american pancakes, appeltaart pindakaas, bananenpannenkoeken, herfst, herfstontbijt, herfstrecept, lactosevrij, mini pancakes, pannenkoeken, pindakaas, protein pancakes, proteine pannenkoeken, vezelrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept