Broodje bapao met pulled oats

Broodje bapao, een broodje normaliter gevuld met kip of rundvlees, dit keer met een verassende inhoud van pullen oats. De meeste mensen kennen de magnetron variant. Even oppiepen en klaar, maar weet je dat je deze broodjes ook heel makkelijk zelf thuis kunt maken?
Niet alleen hartstikke leuk om te doen, ook nog is veel gezonder! Hierdoor wordt er namelijk geen extra voedingsmiddelen, als suiker of zout, aan toegevoegd. Kan je zelf kiezen wat de vulling wordt en verras je niet alleen jezelf, maar ook je gasten!
Dit broodje is dus niet alleen lekker als lunch, maar ook als hapje op een feest of bij de borrel!
En zoals ik net al vernoemde zonder vlees, maar met pulled oats. Dit is een veelzijdig, eiwitrijk stukje vleesvervanger. Perfecte structuur, perfecte smaak. 
De vleesvervanger is op smaak gebracht met een heerlijke oosterse marinade!
 
Dit recept is gemaakt voor 6 grote broodjes. Je kunt het deeg en de vulling makkelijk verdelen in kleinere porties, zodat je ook kleinere behapbare broodjes krijgt!

Broodje bapao met pulled oats

Een broodje bapao, dit keer niet met een traditionele vulling, maar met een vulling van pulled oats.
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 6 broodjes

Ingrediënten
  

  • 375 g volkorenbloem
  • 225 ml water lauwwarm
  • 7,5 g (bakkers)zout
  • 8 g gist
  • 1 pak pulled oats naturel gold and green
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ketjap
  • 1 el honing
  • 1 tl 5 spices
  • 1 tl gemberpoeder

Instructies
 

  • Meng het lauwwarme water samen met de gedroogde gist. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het water aanwezig zijn. Laat dit voor ongeveer 10 minuten staan, of totdat de gist actief is en luchtbelletjes produceert.
  • Meng ondertussen in een grote kom de gezeefde bloem en zout door elkaar. Als de gist actief is mix je het gistmengsel door het bloem. Kneed dit in ongeveer 15 minuten tot een egale deegbal. Bij het uittrekken van het deeg ontstaat er dan een dun vliesje!
  • Vet de kom nu in met zonnebloemolie en wrijf hier het deeg ook mee in. Laat het deeg nu voor ongeveer 60 minuten rijzen of totdat het in volume verdubbeld is. Dek de kom af met een vochtige theedoek.
  • Terwijl het deeg rijst kan de pulled oats gemarineerd worden. Dit kan eventueel ook een paar uur van te voren, zodat de smaken goed intrekken
  • Voeg bij de pulled oats de olijfolie, ketjap, honing en kruiden toe en meng goed door elkaar. Dek het geheel af en zet opzij.
  • Als het deeg gerezen heeft, stort je het op het aanrecht. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Vorm het tot bolletjes.
  • Maak de rondjes plat en verdeel de pulled oats in het midden van de deegrondjes. Vouw de rondjes dicht en vorm ze weer tot bolletjes. Leg ze met de naat naar beneden op een bakplaat of in het stoommandje.
  • Stoom de broodjes nu in 20 minuten gaar.
Trefwoord bapao, Brood, brood bakken, broodje bapao, gevuld broodje, pulled oats, vegan, vegetarisch, vleesvervanger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept