Broodje bapao

Broodje bapao, een broodje met een vulling van kip of rundvlees. De meeste mensen kennen de magnetron variant. Even oppiepen en klaar, maar weet je dat je deze broodjes ook heel makkelijk zelf thuis kunt maken?
Niet alleen hartstikke leuk om te doen, ook nog is veel gezonder! Hierdoor wordt er namelijk geen extra voedingsmiddelen, als suiker of zout, aan toegevoegd. Kan je zelf kiezen wat de vulling wordt en verras je niet alleen jezelf, maar ook je gasten!
Dit broodje is dus niet alleen lekker als lunch, maar ook als hapje op een feest of bij de borrel! Dit recept is gemaakt voor 8 grote broodjes. Je kunt het deeg en de vulling makkelijk verdelen in kleinere porties, zodat je ook kleinere behapbare broodjes krijgt!
De vulling in dit recept is met kip, maar varieer. Vervang de kip bijvoorbeeld door jackfruit! Zo krijg je een heerlijk gezonde vegetarische of zelfs vegan variant!
TIP!
Liever berijden met jackfruit! Sla de stap van het koken in water over! Maak wel apart bouillon met de twee bouillonblokjes.
Wanneer je de kip zou toevoegen bij de kruiden en ui voeg je nu de jackfruit toe. Laat het geheel lekker lang sudderen. Zo valt de jackfruit uit elkaar als pulled vlees! Zo krijg je echt een heerlijke structuur en smaak!

Broodje bapao

Broodje bapao, een broodje met een vulling van kip of rundvlees. De meeste mensen kennen de magnetron variant. Even oppiepen en klaar, maar weet je dat je deze broodjes ook heel makkelijk zelf thuis kunt maken? Niet alleen hartstikke leuk om te doen, ook nog is veel gezonder! Hierdoor wordt er namelijk geen extra voedingsmiddelen, als suiker of zout, aan toegevoegd. Kan je zelf kiezen wat de vulling wordt en verras je niet alleen jezelf, maar ook je gasten!
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Speltbloem
  • 300 gram water lauwwarm
  • 10 gram zout gejodeerd
  • 8 gram gist Gedroogd
  • 75 gram santen
  • 8 stuks kippenbouten
  • 3 theelepels citroengras
  • 2 stuks kippen bouillonblokjes met minder zout
  • 2 stuks tenen knoflook
  • 1 stuks ui
  • 3 theelepels kurkum
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Meng het lauwwarme water samen met de gedroogde gist. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het water aanwezig zijn. Laat dit voor ongeveer 10 minuten staan, of totdat de gist actief is en luchtbelletjes produceert.
  • Meng ondertussen in een grote kom de gezeefde bloem en zout door elkaar. Als de gist actief is mix je het gistmengsel door het bloem. Kneed dit in ongeveer 15 minuten tot een egale deegbal. Bij het uittrekken van het deeg ontstaat er dan een dun vliesje!
  • Vet de kom nu in met zonnebloemolie en wrijf hier het deeg ook mee in. Laat het deeg nu voor ongeveer 60 minuten rijzen of totdat het in volume verdubbeld is. Dek de kom af met een vochtige theedoek.
  • Terwijl het deeg rijst kan de vulling gemaakt worden. Doe de kippenbouten in een pan met water en de 2 bouillonblokjes. Kook de kip gaar in ongeveer 10 minuten. Als ze gekookt zijn kan je ze uit de bouillon scheppen, maar gooi de bouillon niet weg!
  • Pluk de botten van de boutjes kaal!
  • Verhit ondertussen een hapjespan met zonnebloemolie. Fruit hierin de fijn gesneden ui en uitgeperste knoflookteentjes. Voeg nu de kruiden toe en bak even kort mee.  
  • Voeg vervolgens de kip toe, die in kleine stukjes is gesneden. Schenk hierbij 3 soeplepels bouillon. Laat het geheel voor een paar minuten pruttelen. Voeg vervolgens de santen toe en zorg ervoor dat al het vocht verdampt.
  • Als het deeg gerezen is kan deze voor 1 minuut door gekneed worden. Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes.
  • Rol ze uit in rondjes. Verdeel het mengsel door achten en leg in het midden van de rondjes. Vouw de bolletjes nu dicht en leg met de naad naar beneden op een bakpapiertje.
  • Stoom de broodjes nu in een stoommandje/pan of stoomoven in 20 minuten gaar!
Trefwoord bakken, Brood, Chinees, Kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept