Frisse dip met feta en harissa

Feta-harissa dip

Een heerlijke dip bij de borrel mag natuurlijk niet ontbreken, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekker couscous gerecht mag deze niet ontbreken! 

Harissa is een saus uit Tunesië. Deze rode saus is gemaakt van rode pepers, paprika, komijn, koriander en knoflook! Een kruidige saus dus! 

Combineer je het met feta, citroensap en basilicum dan krijg je een milde dip die  een smaak explosie geeft in de mond!

Deze dip is ook nog ideaal voor als je niet lang in de keuken wilt staan. Hij is namelijk al in 5 minuten klaar!

Deze dip past ook perfect bij het gerecht met Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Frisse dip met feta en harissa

Feta-harissa dip

Een heerlijk frisse dip voor bij de borrel of als bijgerecht bij een heerlijke couscous maaltijd!
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Mediterraan, midden-oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g feta
  • 2 el harissa mild
  • 1 el citroensap
  • 5 g basilicum

Instructies
 

  • Voeg alle ingredienten bij elkaar.
  • Pureer het geheel totdat het een zachte salsa is. Is het geheel nog te droog of korrelig? Voeg dan nog een klein beetje citroensap toe.
  • Zet het voor het serveren nog lekker in de koelkast, zodat het geheel lekker koud geserveerd wordt!
Trefwoord borrelhapje, dippen, dipsaus, feta, harissa, mediteraans, midden-oosters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept