Frisse meloensoep

Opzoek naar een heerlijk koud soepje voor warme zomerdagen? Deze koude frisse meloensoep is de geschikte kandidaat!
Een heerlijk frisse soep die het liefst lekker koud als voorgerecht opgediend wilt worden.
Samen met griekse yoghurt wordt het een eiwitrijk soepje die elke dag gegeten mag worden!
De basilicum zorgt voor een kruidige toon in de soep! Heerlijk met een geroosterd stuk parmaham.

Meloensoep

Een frisse koude soep met meloen en basilicum
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Bijgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 meloen galia
  • 150 g griekse yoghurt 0% vet of alpro mild en creamy
  • 6 g verse basilicum
  • 1/2 citroen sap
  • 4 plakjes parmaham
  • snuf peper

Instructies
 

  • Snijd de meloen in stukken en pureer deze samen met de griekse yoghurt en verse basilicum tot een gladde soep.
  • Voeg de sap van de citroen toe samen met een snufje peper. Mix goed door elkaar. Schenk de soep in de glazen en zet in de koelkast. Hoe kouder hoe smaakvoller.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de 4 plakjes parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de ham in 6 minuten. Deze wordt dan heerlijk krokant.
  • Leg ze nog wel even op keukenpapier om het vet er vanaf te deppen.

Notities

Liever een vegetarische maaltijdsoep? Kies dan voor een stukje geroosterd brood ipv de parmaham. 
Trefwoord basilicum, koude soep, meloen, parmaham, Soep, Voorgerecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept