Hartige taart met gegrilde paprika

Hartige taart, een van de favoriete maaltijden van ons! Je kunt er eindeloos mee variëren. Wij eten 1 quiche/hartige taart als avondmaal. 1/4de is voor ons al verzadigend genoeg. Beleg je de quiche met voldoende groente, dan maakt dit ook helemaal niet uit! Zelfs dan kom je aan voldoende groente! 
 
De basis bestaat uit een volkorenbodem, waardoor deze extra vezels bevat. En dus sneller een verzadigd gevoel geeft. Dit basisrecept gebruik ik voor alle hartige taarten die hier op de site te vinden zijn! Makkelijk en snel klaar, doordat het deeg niet hoeft te rijzen en gekneed te worden. Ook deze verantwoorde bodem maken? Vind het recept hier
 
De vulling bestaat dit keer uit geroosterde paprika met geitenkaas en champignons! boordevol groente! Heerlijk smullen!
 
 

Hartige taart met gegrilde paprika

Een hartige taart/quiche met gegrilde paprika, champignons en geitenkaas
Bereidingstijd 25 min
Oventijd 30 min
Totale tijd 55 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mediterraan
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

  • 1 Basisrecept hartige taartbodem
  • 4 punt paprika's
  • 400 g champignons
  • 100 g geitenkaas bolletjes
  • 4 eieren
  • 400 g hüttenkäse

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (grill stand).
  • Snijd de paprika in 4 stukken en bestrijk met olijfolie. Grill voor 20 minuten. Snijd daarna in kleine stukjes. En zet de oven op boven- en onderwarmte (200 graden)
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak kort in een pan, zodat het vocht er aan onttrokken is.
  • Maak het deeg volgens het basisrecept hartige taartbodem.
  • Vet een quichevorm of pizzavorm in en rol het deeg uit zodat deze er in zijn geheel in past.Mix in een kom de 3 eieren, huttekase en groente en schenk dit in de bodem.
  • Garneer de quiche met de geitenkaas bolletjes of snijd de geitenkaas in stukken.
  • Bak in 40 minuten gaar en smullen maar!
Trefwoord champignons, gegrilde paprika, geitenkaas, Hartige taart, hartige taart bodem, huttekase, Quiche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept