Heerlijke pasta met het witte goud

Tagliatelle met asperges en pancetta

Opzoek naar een heerlijk recept met het witte goud? Kijk dan snel naar dit recept: tagliatelle met asperges en pancetta! Dit is een van mijn favoriete asperge recepten, of eigenlijk mijn favoriet! 
Dat ik houd van de Italiaanse keuken is misschien al wel te zien aan de mediterraanse recepten die te vinden zijn op mijn website! Het is de combinatie van pure en gezonde smaken die het bij heel goed doen. 
Dit echte Italiaanse heb ik natuurlijk ook niet zelf bedacht. 
Dit recept komt van een hele mooie site (danio.be) die je op een mooie manier laat kennismaken met de Italiaanse keuken! Een andere foodblogger (Renate) had hier een hele mooie eigen draai aan gegeven en hier heb ik op mijn beurt ook weer wat heerlijks van gemaakt!
Geniet van de mooie pure smaken die zich in deze pasta bevinden! Geniet van elke hap!
Heerlijke pasta met het witte goud

Tagliatelle met asperges en pancetta

Een geweldig lekker pasta recept met het witte goud!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 g tagliatelle
  • 150 g pancetta
  • 80 g pistachenootjes
  • 1 kg witte asperges
  • 1 citroen
  • 12 takjes tijm
  • 20 blaadjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil en snijd de onderkant van de asperges eraf. Blancheer ze voor 4 minuten in kokend water. Bewaar dit water!
  • Verhit een grote koekenpan op het vuur met een paar druppels olijfolie. Als de asperges 4 minuten zijn geblancheerd kunnen ze op hoog vuur gebakken of gegrild worden. Zorg dat alle kanten mooie bruine streepjes krijgen.
  • Snijd ondertussen de tijm en basilicum fijn. Giet in een kom een flinke scheut met olijfolie. Voeg hier de fijngesneden tijm en basilicum aan toe. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de citroen uit in de de kom.
  • Pers de 2 tenen knoflook uit en voeg deze ook toe aan de kom. Maal als laatst nog wat verse peper erdoor en mix goed door elkaar.
  • Snijd de gegrilde asperges in 4-5 stukken en stop deze in de kom met de marinade. Mix dit goed door elkaar en laat even trekken.
  • Verhit ondertussen weer de pan en bak de pistachenootjes kort erin. Snijd de pancetta in kleine stukjes en bak deze in de pan. Voor ongeveer 4 minuten.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking beetgaar (let op dit is 1 minuut minder dan de verpakking aangeeft) in het water waar de asperges in geblancheerd zijn.
  • Giet de pasta af en voeg alles samen in de grote koekenpan waar de pancetta in gebakken is. Meng goed door elkaar .
Trefwoord asperges, Italiaans, pancetta, pasta, pistachenootjes, tagliatelle, witte asperges, witte goud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept