Kaasbollen

Een van mijn favoriete bolletjes/brood zijn toch wel kaasbollen! Kaas en brood vind ik de beste combinatie die er bestaat. Hier mag je mij dus ook zeker in de nacht voor wakker maken! 

Zelf bakken:

De kaasbollen uit de supermarkt vind ik altijd iets aan de droge kant, bovendien maken ze daar altijd gebruik van 48+ kaas. Zelf ben ik fan van de 30+ variant. Deze bevat minder vet en is dus verantwoorder om te snoepen. Dit is ook zeker een voordeel als je zelf brood gaat bakken. Je kunt de ingrediënten zelf kiezen! 

Het deeg:

Om zachte broodjes te krijgen moet je gebruik maken van melk en boter! Laat je de boter weg dan krijgt het broodje een harde korst. Bij deze variant wil ik dit absoluut niet. Het moet een smeuïg en zacht broodje zijn! Daarom heb ik in dit recept gebruik gemaakt van een brioche deeg! Een super de luxe broodje! 

 

Kaasbollen

Heerlijk goed gevulde kaasbollen van brioche deeg.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
reistijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, brood
Keuken Nederlands
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 500 g bloem gezeefd
  • 10 g gist
  • 50 ml water lauwwarm
  • 10 g zout
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 1 ei M
  • 10 g suiker
  • 200 g 30+ kaas geraspt

Instructies
 

  • Klop de gist samen met de suiker in het lauwwarme water los en zet het voor ongeveer 10 minuten apart, zodat het gist geactiveerd kan worden.
  • Meng het bloem en zout door elkaar en voeg vervolgens het gistmengsel, de melk en het ei toe. Kneed dit geheel tot een soepel deeg. Bij het uitrekken van het deeg moet er een vliesje zichtbaar zijn.
  • Kneed er vervolgens beetje bij beetje de boter door het deeg. Zorg ervoor dat het stukje elke keer is opgenomen voordat je de volgende toevoegt.
  • Kneed er als laatst de helft van de geraspte kaas door het deeg.
  • Leg het deeg in een kom en dek af met een vochtige schone theedoek en laat voor ongeveer 60 minuten rijzen, totdat het deeg verdubbeld is.
  • Verdeel het deeg vervolgens in 8 gelijke stukken. Vorm er ronde bolletjes van en leg deze weer onder een vochtige theedoek, maar nu op een bakplaat. Laag de bollen voor ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.
  • Strooi de rest van de kaas over de bollen en bak de bollen gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Trefwoord 30+kaas, bijgerecht, bollen, bolletjes, brioche brood, Brood, brood bakken, kaasbollen, Lunch, makkelijk recept, zelf bakken, zelf brood bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept