Pompoencake met caramel roomkaas topping

Pompoencake met caramel roomkaas topping, wie wil daar nu niet de dag mee starten? 

Een heerlijk luchtige cake, zonder toegevoegde suikers en een heerlijke romige caramel topping! Een geweldig ontbijt waar het water je van in de mond loopt! Hier thuis had ik niet eens de tijd om er iets van te eten, want mijn vriend had het toegeëigend. Terwijl het helemaal geen zoutekauw is! Maar dat geloof ik natuurlijk nu niet meer! 

Dus ook als je niet zoveel van zoet houdt is dit een geweldig ontbijt, tussendoortje of stukje gebak! In 10 minuten staat hij in de oven! Super makkelijk dus! Maak dan wel gebruik van kant en klare pompoenpuree. Maar dit kan je ook in bulk maken van tevoren, zodat je het voor meerdere doeleinden kan gebruiken! Bak dan 400 g pompoenblokjes in de oven met kruiden naar wens voor ongeveer 30 minuten op 200 graden! 

Dit taartje bevat dus geen toegevoegde suikers. Er is namelijk gebruik gemaakt van de producten van green Sweet stevia! Dit zijn suikervervangers die dus geen suiker bevatten en verder geen invloed hebben op de suikerspiegel! ideaal voor mensen met diabetes! Verder komen de producten super overeen met de ‘echte’ producten! Je hoeft dus niet in te leveren op smaak. Ik ben fan!

Pompoencake met caramel roomkaas topping

Een heerlijk super luchtig ontbijttaartje, zonder toegevoegde suikers, maar met een heerlijke topping! Zo kan jij makkelijk, verantwoord en lekker de dag beginnen!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 taartjes

Equipment

  • 2 bakvormpjes Ø 12 cm

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 130 g tarwebloem gezeefd
  • 2 eieren of 6 el appelmoes
  • 140 g pompoenpuree
  • 80 g (plantaardige)boter op kamertemperatuur
  • 80 g Suikervervanger green sweet stevia
  • 10 g bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl speculaaskruiden

Voor de topping

  • 2 tl kwark
  • 50 g roomkaas light
  • 1 tl caramel syrup green sweet stevia
  • handje pecannoten eventueel

Instructies
 

  • Bekleed de bakvormpjes met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.
  • Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte.
  • Voeg de boter, suikervervanger en eiren/appelmoes bij elkaar en klop dit tot een luchtig/romig beslag.
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de cake toe en spatel dit door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes en bak de cake af in ongeveer 25-30 minuten. Zodra er een droge satéprikker uit het beslag komt is hij gaar.
  • Laat de cake geheel afkoelen alvorens te garneren met de topping.
  • Voeg voor de topping de kwark, Syrup en roomkaas bij elkaar en mix dit door elkaar. Verdeel dit over de 2 cakejes. Voeg eventueel nog pecannoten toe!
Trefwoord bakken, bakrecept, geen toegevoegde suikers, herfst, herfstontbijt, herfstrecept, ontbijt, ontbijtinspiratie, ontbijttaartje, pompoen, pompoencake, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, vezelrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept