Kerstboom schuimpjes met koffielikeur

Deze meringue kerstboom schuimpjes zijn super leuk om te maken en ook nog een heel makkelijk! Het is perfect voor de finishing touch van jouw kerstdessert of als lekkernij bij de koffie! 

De schuimpjes blijven als je ze goed luchtdicht verpakt heel lang goed! Dit betekend dat je ze al makkelijk eerder kunt maken.  Geen stress op de dag zelf dus!

Deze meringue kerstboom schuimpjes bevatten geen toegevoegde suikers. In het recept heb ik namelijk gebruik van een suikervervanger. Geen suikervervanger in huis, maak dan gebruik van 50/50 kristalsuiker en poedersuiker. Minder verantwoord, maar tijdens kerst mag er ook gewoon genoten worden van de lekkernijen. Hier hoef je geen schuldgevoel voor te krijgen. 

Voor de extra feestelijke smaak heb ik in dit recept ook 2 theelepels koffielikeur van boomsma toegevoegd! Dit zorgt voor een heerlijke koffie/mokka smaak. Perfect voor tijdens de feestdagen, maar eigenlijk ook voor de gehele winter!

Meringue kerstboom schuimpjes

Kerstboom schuimpjes die helemaal passen bij kerst. Makkelijk te maken en door de toevoeging van koffielikeur met een heerlijke koffie/mokka smaak.
Bereidingstijd 20 min
Baktijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 35 min
Gang Zoetigheid
Keuken frankrijk, Nederlands
Porties 30 schuimpjes

Ingrediënten
  

  • 4 eiwitten L
  • 250 g suikervervanger
  • 10 g maïzena
  • 2 tl koffielikeur
  • groene kleurstof optioneel

Instructies
 

  • Klop de eiwitten en de helft van de suikervervanger met elkaar tot je stijve pieken hebt.
  • Spatel hierna voorzichtig de andere helft van de suikervervanger, de maïzena en het koffielikeur door het mengsel heen.
  • Geef eventueel het mengsel kleur door groene kleurgel of poeder toe te voegen. Spatel er dit ook weer voorzichtig doorheen.
  • Schep je schuim in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Ik heb de 1M van wilton gebruikt. Spuit nu toeven op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik maakte de hoge toeven door de spuitzak met cirkel bewegingen langzaam naar boven te brengen.
  • Versier de kerstboom schuimpjes met sprinkels/versiering naar keuze
  • Bak de schuimpjes in 1 uur en 30 min af op 90°C (boven- en onderwarmte).

Notities

De schuimpjes zijn 1-2 weken houdbaar in een afgesloten bak. 
Trefwoord eiwit schuimpjes, glutenvrij, koffie, lactosevrij, meringue, mokka, schuimpjes, suikearm, zoete recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept