Een lasagne boordevol groente

Lasagne bolognese

Als ik het heb over comfortfood dan heb ik het over lasagne bolognese! Deze Italiaanse ovenschotel laat het water je in de mond lopen.  Onlangs kwam ik ook tot de ontdekking dat ik dit recept nog helemaal niet had uitgewerkt op de website. Dus ja daar moest verandering in komen, want dit recept wil ik jullie niet onthouden. Zeker niet, omdat ik de laatst maanden flink ben bezig gewest om dit recept te optimaliseren. 

Dit recept bevat namelijk boordevol groente en een lichte bechamelsaus. De bechamelsaus heb ik namelijk zo aangepast dat hij minder verzadigd vet en kcal bevat. Ik heb namelijk gebruik gemaakt van amandelmelk en plantaardige boter. Ook bevat deze meer vezels door het gebruik van tarwebloem.

De pastasaus bestaat uit veel tomaat, paprika en veel wortels! Winterpenen zijn in januari in het seizoen, dus het is in ieder geval een heerlijke comfortfood maaltijd voor in de winter! Maar ik kan hem en eet hem het hele jaar door! 

Een lasagne boordevol groente

Lasagne bolognese

Een verantwoorde lasagne bolognese boordevol groente en een lichte/ plantaardige bechamelsaus
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kipgehakt
  • 1 ui
  • 750 ml tomatensaus
  • 2 paprika's
  • 2 winterpenen
  • 6-8 lasagnebladen
  • 50 g plantaardige roomboter
  • 60 g tarwebloem
  • 500 ml amandelmelk ongezoet
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 125 g 30+ kaas geraspt

Instructies
 

  • Verhit een hapjespan met olie op het vuur en snipper ondertussen de ui fijn. Bak deze glazig in de pan en voeg vervolgens het gehakt toe. Bak dit ruw.
  • Snijd de paprika en wortel in kleine blokjes en voeg deze toe aan het gehakt. Voeg de tomatensaus en kruiden toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
  • Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een steelpan. Meng er de bloem door en laat op laag vuur ca. 3 min garen.
  • Voeg op laag vuur al roerend kleine hoeveelheden melk toe. Voeg het volgende scheutje melk pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min koken. Breng op smaak met peper.
  • Maag laagjes in een ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, bechamelsaus, lasagnebladen, tomatensaus, lasagnebladen en het laatste bechamelsaus.
  • Strooi hier als laatst de geraspte kaas overheen met een beetje Italiaanse kruiden.
  • Bak de lasagne in 30 minuten gaar.
Trefwoord bechamelsaus, bolognese, gegrilde groenten, gegrilde paprika, gezond eten, Hoofdgerecht, Italiaans, italiaanse keuken, Lasagne, makkelijk recept, pasta, Tomaten, verantwoord snoepen, winterpeen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept