Poffertjes

Poffertjes, wie kent deze Hollandse lekkernij niet? Lekker met poedersuiker en een klontje (plantaardige) boter. 

Vroeger at ik ze altijd tijdens de lunchpauzes of op vrije (studie)dagen. Toen nam ik altijd de kant en klare uit de supermarkt. Ik dacht namelijk dat je altijd een poffertjespan nodig had om ze zelf te bakken.

Maar je kunt poffertjes ook heel makkelijk zelf maken met een normale koekenpan en een spuitzak. Doordat je het beslag in een spuitzak doet, kan je heel makkelijk zelf de hoeveelheid doseren en spuit je makkelijk rondjes in de pan! 30 seconden wachten en flippen maar!

Dit recept is een heerlijk verantwoord basisrecept. Deze poffertjes bevatten namelijk geen gluten, lactose en suiker! Zo kan je echt verantwoord genieten van deze heerlijke mini pannenkoekjes. 

Varieer door het bord op te maken met een schep kwark en fruit! Zo maak je er een voedzaam en heerlijk ontbijt/lunch of tussendoortje van! 

Poffertjes

Glutenvrije, lactosevrije en suikervrije poffertjes!
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 g (glutenvrije) havermout
  • 100 g boekweitmeel
  • 2 eieren M
  • 300 ml amandelmelk
  • 1,5 tl wijnsteen bakpoeder

Instructies
 

  • Splits de eieren. Doe de 2 eiwitten in een vetvrije (het liefst) roestvrijstalen kom en klop het geheel tot de eiwitten stijf zijn.
  • Voeg ondertussen de rest van de ingrediënten bij elkaar in een blender en mix het tot een egaal papje. Zorg ervoor dat de havermoutvlokken helemaal fijngemalen zijn!
  • Spatel hier voorzichtig de eiwitten doorheen.
  • Verhit een pan met een paar druppels olie op het vuur.
  • Doe het beslag in een spuit zak en spuit dit in kleine rondjes in de pan of vul een poffertjespan/ijzer.
  • Als je het klaarmaakt in de pan dan kan je de poffertjes binnen 10 seconden los duwen. Draai ze om na ongeveer 30 seconden. Herhaal dit totdat de spuitzak leeg is en smullen maar!

Notities

Eet dit met poedersuiker of maak er een uitgebreide ontbijt of lunch van door fruit en kwark toe te voegen. 
Trefwoord glutenvrij, lactosevrij, Lunch, mini pancakes, mini pannenkoeken, Nederlands, nederlandse lekkernij, ontbijt, poffertjes, suikervrij, tussendoortje, zoet, zoet deeg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept