Panna cotta met stoofpeertjes

Panna cotta een zijdezacht dessert uit Italië. Deze variant is heel zacht van smaak en minder zwaar als de originele versie. Letterlijk betekend panna cotta, gekookte room. Het origineel bevat namelijk alleen room en gelatine. Deze variant ook griekse yoghurt. Hierdoor verandert de verhouding, waardoor hij verantwoorder is om te snoepen! Panna cotta is fris, maar door deze toevoeging is dit dessert zelfs nog makkelijk te eten na een 10 gangen diner! Eigenlijk houd ik altijd wel ruimte over voor een dessert! Want wie wil er nu niet eindigen met een zoet, zacht en fris dessert? 
 
Natuurlijk is het belangrijk om de juiste verhoudingen te krijgen tussen deze 2 producten. Anders krijg je of een super stijf dessert of een te slappe variant, waardoor hij vloeibaar blijft. Door de juiste verhouding te maken tussen de yoghurt, room en gelatine krijg je een dessert wat wiebelt. Grappig toch om te serveren aan de gasten? 
 
Naast dat deze panna cotta yoghurt bevat, zit er ook witte chocolade, zonder suiker, en kaneel in verwerkt! En de topping is echt perfect voor de feestdagen! De panna cotta is namelijk gegarneerd met stoofpeertjes!
Luchtig, smaakvol en verantwoord door het gebruik van chocolade zonder suiker. Verder is er ook geen suiker toegevoegd! Een ideaal en prachtig dessert voor de feestdagen. Makkelijk een dag van te voren te bereiden!

Panna cotta met stoofpeertjes

Een zijdezacht dessert uit Italië met stoofpeertje, witte chocolade en kaneel
Bereidingstijd 20 minuten
opstijven 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang dessert, Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g witte chocolade zonder suiker
  • 4 stoofpeertjes
  • 2 el kaneel
  • 1 vanille stokje
  • 250 g griekse yoghurt 0,0%
  • 8 g gelatine
  • 300 ml (plantaardige)room

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat je de gelatine eerst weekt in water.
  • Schraap de merg uit het vanille stokje, voeg dit samen met de room en kaneel in een pannetje en breng aan de kook. Laat het voor een paar minuten al roerend doorkoken. Zodat de ingrediënten erin kunnen trekken.
  • Voeg dan de chocolade toe en laat dit erin smelten. Laat het geheel even afkoelen en voeg daarna de griekse yoghurt toe.
  • Meng alles goed door elkaar en schenk het vervolgens in vormpjes naar keuze! Zet de vormpjes in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven!
  • Maak intussen de stoofpeertjes! Snijd ze in kleine stukjes en garneer warm of koud over de panna cotta.
Trefwoord dessert, Italiaans, italiaans dessert, italiaanse keuken, kaneel, makkelijk recept, nagerecht, panna cotta, stoofpeertjes, verantwoord snoepen, witte chocolade, zelf maken, zijdezacht, zoet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept