Suikerarme kokosmakronen

Kokosmakronen! De bekende ronde koekjes met kokos. Eigenlijk een verbastering van het Franse woord macaron. Yes! Dat moeilijke koekje waar je onwijs veel geduld moet hebben om te maken. Dit is de super makkelijke variant.  In plaats van amandelmeel bevat dit koekje natuurlijk kokos. 

In feite moet je alleen de eiwit stijf kloppen, de kokos en de rest van de ingrediënten toevoegen, mixen en vervolgens laat je de oven de rest van het werk doen.  Deze koekjes kunnen dus uiteindelijk binnen 30 minuten op tafel staan! Kind kan de was doen toch?

Als je dit koekje in de winkel koopt, zie je aan de onderzijde ouwel of eetbaar papier zitten. Dit is in de winkel moeilijker te verkrijgen, maar laat je niet afschrikken. Bakpapier kan ook gewoon gebruikt worden om deze heerlijke koekjes te bakken! 

In dit recept is er gebruik gemaakt van erythritol. Dit is een suikervervanger die geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Je lichaam herkent dit namelijk niet als suiker! Een ideale vervanger voor suiker en voor mensen met diabetes.

Suikerarme kokosmakronen

Een super makkelijk recept om zelf suikerarme kokosmakronen te bakken!
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Zoetigheid
Keuken Frans
Porties 20 stuks

Ingrediënten
  

  • 4 eiwitten
  • 200 g kokosrasp
  • 125 g erythritol
  • 1 tl vanille aroma
  • 3 el honing/vanille syrup. green sweet stevia

Instructies
 

  • Klop de eiwitten met de helft van de suikervervanger stijf.
  • Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte
  • Spatel vervolgens voorzichtig de kokosrasp, de rest van de suikervervanger, honing en vanille aroma door de opgeklopte eiwitten.
  • Vorm balletjes met je hand en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze hoeven niet ver uit elkaar gelegd te worden, want ze zetten niet veel uit tijdens het bakken.
  • Bak de kokosmakronen in ongeveer 12-15 minuten af. Zodat de makronen lichtbruin van kleur zijn (zie foto).

Notities

Het liefst bak je de kokosmakronen op ouwel of eetbaar papier. Hierdoor droogt de bodem van het koekje minder uit. Maar eetbaar papier is niet overal te verkrijgen, dus bakpapier is natuurlijk ook een optie! 
De kokosmakronen zijn voor 1 week houdbaar in een afgesloten koektrommel.
Trefwoord bakken, eiwit, eiwitrijk, koekjes, koekjes bakken, kokos, kokoskoekje, kokosmakaron, macaron, makaron, suikerarm, tussendoortje, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, zoetigheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept