Vegetarische hachee

Hachee, misschien wel een van de meest bekende stoofpotjes in Nederland! Natuurlijk veel gegeten in de herfst en wintermaanden, door de warme smaak die het gerecht met zich meebrengt! 

Dit keer heb ik er een geheel vegetarische variant van gemaakt! Dit vegetarische stoofpotje bevat hierdoor echt super veel groente! Hierdoor krijg jij gemakkelijk de juiste hoeveelheid groente binnen. 

Deze vegetarische hachee heb ik namelijk niet met vleesvervangers gemaakt. Dit keer bestaat hij geheel uit aubergine en champignons.  Dit zorgt er niet alleen voor dat hij boordevol met vitamine zit, maar dat hij nu ook veel makkelijker in de zomer gegeten kan worden! 

Voor de verandering heb ik de hachee gegeten samen met bao buns. Zo krijg je weer een hele andere smaaksensatie! Natuurlijk kan het ook gegeten met aardappelpuree of rijst. 

Vegetarische hachee

Nederlands meest bekende stoofpot in een vegetarisch jasje!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 600 g champignons
  • 2 el soja saus
  • 2 el ketjap
  • 400 ml groente bouillon
  • 3 plakjes ontbijtkoek (0% suiker)
  • 35 g tomatenpuree
  • 3 el appel cider azijn/witte wijn azijn

Instructies
 

  • Snijd de ui in halve ringen en de aubergine en champignons in reepjes
  • Zet een (hapjes)pan op het vuur en verhit met olijfolie. Fruit vervolgens de ui aan.
  • Voeg vervolgens de aubergine, soja saus en ketjap toe en bak dit voor een paar minuten.
  • Voeg daarna de champignons toe en bak ongeveer voor 2-3 minuten. Voeg de azijn en tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
  • Brokkel de ontbijtkoek over de groente en roer dit samen met de bouillon goed door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat dit vervolgens voor ongeveer 20 minuten pruttelen.

Notities

Deze vegetarische hachee is heerlijk met rijst, aardappelpuree of bao buns! Maak er een feestje van! 
Trefwoord aubergine, champignons, hachee, stoofpotje, stoven, vegan, vegetarisch, vegetarische hachee, verantwoord snoepen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept