Citroen cheesecake

Deze heerlijke frisse citroen cheesecake met lotusbodem is een ideale taart voor in de zomer, maar eigenlijk is hij geschikt voor elk moment in het jaar! 

De combinatie van lotuskoekjes en een frisse cheesecake zorgen voor een heerlijke smaakexplosie in je mond! Je wordt verwend! 

Helemaal doordat er gebruik is gemaakt van skyr en Hüttenkäse in de vulling. Dit zorgt ervoor dat deze citroen cheesecake heel veel eiwitten bevat. Daarnaast bevat de vulling ook geen suiker, maar suikervervanger. Hierdoor bevat de taart minder suiker. Niet helemaal suikervrij, want de lotuskoekjes bevatten wel suikers. Maar suikers hoeven we natuurlijk niet volledig te schrappen uit ons voedingspatroon. Hierdoor wordt het wel een taartje om op gelegenheden heerlijk te genieten van een stuk! 

Het recept heb ik dit keer niet helemaal zelf bedacht. Ik heb namelijk aan een recept van de zoetekauw een eigen draai mogen geven voor de #swiepswoepswap. Dit is een evenement op instagram waar foodbloggers een recept van elkaar maken en er een eigen draai aan geven! 

De Hüttenkäse en skyr en suikervervanger zorgde voor de eigen draai! 

Citroen cheesecake met lotus bodem

Een heerlijk frisse eiwitrijke citroen cheesecake. Niet suikervrij, maar wel laag in suikers!
Bereidingstijd 10 min
Oventijd 50 min
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, Zoetigheid
Keuken Amerikaans, Frans, Nederlands
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 70 g (plantaardige) boter
  • 100 g lotus koekjes
  • rasp van een halve citroen

Voor de vulling

  • 400 g skyr 0% vet/ kwark
  • 80 g Hüttenkäse
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een citroen
  • 60 g suikervervanger
  • 3 eieren (M)

Voor de decoratie

  • 150 ml slagroom
  • 3 schijfjes citroen in vieren

Instructies
 

  • Vermaal de lotus koekjes tot kruimels en smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
  • Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 cm met bakpapier op de bodem en de zijkanten.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. En breng 1 liter water aan de kook.
  • Meng vervolgens de ingrediënten van de bodem door elkaar heen. Veerdeel de koekruimels over de bodem van de taartvorm en druk goed aan met behulp van een glas of bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om hard te laten worden.
  • Maak ondertussen de vulling door de skyr, Hüttenkäse, citroen en suikervervanger goed met elkaar te mengen. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en meng tussendoor goed door elkaar.
  • Schenk de vulling over de bodem en zet deze in de oven. Plaats hiernaast of eronder een ovenschaal met de gekookte water.
  • Bak de taart nu in ongeveer 40 minuten. Haal vervolgens heel voorzichtig de ovenschaal met water uit de oven en bak de taart nog 10 minuten op 180 graden. Zodat de taart aan de buitenkant goudbruin kleurt en nog een beetje trilt binnenin.
  • Laat de taart afkoelen in de oven en vervolgens in de koelkast.
  • Als de taart is afgekoeld kan je de slagroom opkloppen en op de taart spuiten met de citroenpartjes erop.

Notities

Bewaren:
De taart is 3 dagen houdbaar in de koelkast. 
Trefwoord cheesecake, citroen, citroen cheesecake, citroencake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept