Pindakaas koekjes, voor de echte pindakaas liefhebber is dit een geweldig lekker en makkelijk recept! Een krokant koekje van buiten met een zachte binnenkant. Een volle pindakaas smaak en de kokos zorgt voor een kokos makroon achtige smaak en substantie!
Er bestaan recepten die maar 3 ingrediënten bevatten, maar bij dit recept heb ik er aan aantal aan toegevoegd. Denk aan bloem, zodat het ook echt koek substantie krijgt. De kokos zorgt voor extra smaak! Het blijft een koek met ingrediënten die bijna iedereen wel (bijna) in de keukenkastjes heeft staan.
Pindakaas
Zelf ben ik ook een enorme pindakaas liefhebber. Uiteraard heb ik dan ook al andere recepten met pindakaas op de website staan. Onder andere American pancakes met pindakaas. Met pindakaas van de pindakaaswinkel.
In dit recept heb ik pindakaas van PNUTS Peanutbutter gebruikt. Ik ben enorm fan van deze pindakaas. PNUTS verkoopt niet alleen pindakaas in de smaak naturel, maar ook in de smaken karamel zeezout, dadel kaneel en kokos chili. De pindakaas wordt gemaakt van biologische pinda’s en bereid met 100% zelf opgewekte stroom van zonnepanelen. Ze bevatten geen palmolie, er is geen suiker aan toegevoegd en bevatten gezonde vetten. Een verantwoorde en duurzame keuze dus!
Pindakaas koekjes
De koekjes zijn niet moeilijk om te maken! De pindakaas koekjes kunnen zelfs al binnen een half uur op tafel staan! Je voegt alle ingrediënten bij elkaar, schept het deeg op een bakplaat en bakken maar! De pindakaas koekjes bevatten geen toegevoegde suikers! Wel een banaan, pindakaas, bloem, kokosrasp en een ei. Het is een verantwoord tussendoortje om van te snoepen.
Pindakaas koekjes
Ingrediënten
- 1 banaan
- 75 g pindakaas
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 3 el kokosrasp
- 1 ei
Instructies
- Haal de schil van de banaan en prak de banaan fijn.
- Voeg het ei toe, klop deze los en meng het goed door elkaar.
- Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 175℃ boven- en onderwarmte.
- Schep met een ijsschep of 2 eetlepels hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bollen een beetje aan met de bolle kant van de lepel.
- Bak de koeken in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
*Merknamen op deze website kunnen het gevolg zijn van een (betaalde) samenwerking. Linkjes kunnen affiliate links zijn.