Kaiserschmarrn

Niets is lekkerder dan wegdromen voor een berghut in de Alpen met een bord kaiserschmarrn voor je neus! Deze Oostenrijkse lekkernij hoeven wij natuurlijk niet alleen in het buitenland te eten! Deze kunnen wij ook op ons eigen bord toveren. 

Wist jij dat deze bekendste Oostenrijkse lekkernij helemaal niet moeilijk is om te maken? En dat er in het beslag helemaal geen suiker aan toegevoegd is? De suiker die jij er eventueel overheen strooit is dus de enige vorm van suiker. 

Eigenlijk is kaiserschmarrn dus een gerecht waar je verantwoord van kan snoepen! 

Kaiserschmarrn

Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang lunch, Nagerecht
Keuken Oostenrijk
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 g Rozijnen in rum
  • 240 g Bloem
  • 8 stuks eierdooiers
  • 8 stuks Eiwitten
  • 500 ml Halfvolle melk
  • 30 g Boter vloeibaar
  • snufje Zout

Instructies
 

  • Laat de rozijnen weken in rum.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Klop intussen de eierdooiers, melk, gezeefde bloem en snufje zout tot een glad beslag.
  • Verhit de boter in een grote pan.
  • Spatel voorzichtig de eiwitten en uitgelekte rozijnen door het eierdooier beslag.
  • Schenk het beslag in de pan, vingerdikte, en laat de onderkant goudbruin garen. Draai vervolgens de koek om en laat ook deze kant goudbruin kleuren.
  • Maak van de pannenkoek kleine stukken en bak deze rondom goudbruin, eventueel kan je er een laagje suiker(vervanger) doorheen strooien om een dun gekaremaliseerd laagje te krijgen.
  • Poedersuiker eroverheen strooien en smullen maar!
Trefwoord Kaiserschmarrn, pannenkoeken, zoet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept