Pompoensoep met wortel

Pompoensoep met wortel, het blijft een van mijn favoriete soepen. Deze soep eet ik meerdere keren in het pompoen seizoen. Een heerlijke warme smaak en boordevol vitamine en mineralen! 

Maar wanneer is pompoen nu in het seizoen? Pompoenen worden in de maand september en oktober geoogst! Het is dus echt een herfstgroente, maar tegenwoordig is pompoen het hele jaar door te verkrijgen! 

Kijk maar in het vriesvak! Een groot voordeel ze zijn al in blokjes gesneden en ook nog is goedkoper in de prijs! Ik doe dus nooit echt moeite om ze te snijden, maar haal ze altijd uit het vriesvak!

Voeg vermicelli of een stuk brood toe aan deze soep, om er een heerlijke maaltijd van te maken! Of eet hem zonder vermicelli tijdens de lunch! 

 

De soep is heel makkelijk en snel te bereiden. Helemaal snel als je de groente als kant en klaar gesneden koopt. Dan is het bij elkaar voegen, koken en pureren. Zo kan er al na maximaal 30 minuten een heerlijke maaltijdsoep op tafel staan! 

Pompoensoep met wortel

Een heerlijk vullende maaltijdsoep boordevol groeten!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 900 g pompoenblokjes
  • 400 g Winterpenen
  • 2 uien
  • 1 l groentebouillon
  • 250 ml (plantaardige) crème fraiche
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma optioneel

Instructies
 

  • Verhit een grote pan met olie op het vuur. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan met olie. Fruit de ui.
  • Voeg de pompoen en wortel toe aan de ui en bak goed mee.
  • Voeg de kruiden en groente bouillon toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer vervolgens de soep en voeg de crème fraîche toe. Dit hoeft er niet doorheen gemixt te worden.
Trefwoord Groente, Hoofdgerecht, Lunch, Maaltijdsoep, pompoen, pompoensoep, seizoensgroente, Soep, verantwoord snoepen, warme maaltijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept