Roomijs met bier

Je leest het goed! Roomijs met bier. Een geweldig recept om in de zomer te maken, maar ook tijdens de feestdagen is dit een hele mooie uitblinker. 

Misschien is dit recept minder verantwoord dan de meeste andere op deze website, maar ik vind dat er in een gezonde leefstijl ook wel is onverantwoorde recepten gemaakt en gegeten mogen worden! Dit omdat er geen verboden producten zijn en je jezelf niks hoeft te verbieden. Alleen dan kan je een gezonde levensstijl volhouden.

Oke, terug naar het bierijs! In dit recept is er gekozen voor een chocolate stout van brouwerij de moersleutel. Dit zorgt ervoor dat het ijs naar chocolade, koffie en bier tegelijk smaakt! Een ware smaakexplosie voor de bierliefhebbers! 

Ik ben enorm fan van ijs en van bier dus ik ben echt super blij dat dit recept echt super goed gelukt is! 

Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een ander soort bier. Houd wel de aangegeven hoeveelheid aan, want alcohol bevriest minder snel. Ga je de hoeveelheden veranderen, dan bestaat de kans dat je ijs niet meer bevriest. Dat is zonde van het ijs en van het bier. 

Donkere bieren zijn dus ook uitermate geschikt voor dit ijs!

Roomijs met bier

Een heerlijk roomijs met de smaak van bier! In dit recept is er gebruik gemaakt van een chocolate stout.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Russtijd 4 uur
Totale tijd 5 uur
Gang dessert, ijs
Keuken Nederlands
Porties 16 bolletjes

Ingrediënten
  

  • 100 g boter
  • 440 ml bier hier is er chocolade stout bier gebruikt
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 5 eierdooiers
  • 100 g suiker(vervanger)
  • 2 tl vanille-aroma

Instructies
 

  • Verhit de boter met de helft van het bier voor ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt! Giet dit geheel af in een maatbeker en laat de boter stollen. Schraap de boter van het mengsel af en laat dit vervolgens weer smelten.
  • Klop de eierdooiers en suiker luchtig. Klop hier vervolgens de gesmolten boter doorheen.
  • Breng ondertussen melk rustig aan de kook met de vanille-aroma. Klop dit vervolgens ook door het eierdooier mengsel.
  • Verhit het geheel op het vuur totdat het een temperatuur van ongeveer 75°C heeft bereikt. Nu blijft het mengsel ook iets liggen op de bolle kant van de lepel.
  • Zeef dit geheel en zet het in de koelkast.
  • Klop de slagroom op, zorg ervoor dat hij nog net niet volledig is opgeklopt. Voeg de andere helft van het bier toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. Vervolgens mag het bij het andere mengsel uit de koelkast gemixt worden. Zorg voor een glad mengsel.
  • Als je een ijsmachine hebt dan kan je het ijs nu gaan draaien.
  • Heb je geen ijsmachine? Zet het mengsel in de vriezer en haal dit er om de 30 minuten uit om hem 1 minuut door te mixen. Dit duurt ongeveer 4-6 uur om hem volledig te laten opstijven.

Notities

Het kan zijn dat het nog langer duurt om het geheel te laten opstijven. Dit komt door de hoeveelheid alcohol. Het is dus geheel afhankelijk welk biertje je gebruikt. In dit recept is er voor een chocolade stout gekozen met een alcohol% van 11%. 
Trefwoord amandelspijs, bier, chocolade, dessert, roomijs, stout bier, zelf ijs maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept