Oud Hollandse pepernoten

Echte oud Hollandse pepernoten! Verwart ze niet met kruidnoten, de kleine bolletjes. Dit zijn echte pepernoten die eigenlijk een beetje smaken naar taai taai. 

Je maakt ze in een handomdraai, mits je de wachttijd en oventijd niet meerekent. Ideaal om in het weekend te maken met de kids! Maar ook tussen het werken door kunnen deze heerlijke sinterklaas lekkernijen snel gebakken worden! 

Deze pepernoten bevatten geen toegevoegde suikers door het gebruik van suikervervangers! Wordt er in dit recept volgens jou te veel gebruik gemaakt van suikervervanger? Vervang dan een deel door honing! 

Of heb je helemaal geen suikervervanger in huis? Gebruik dan volledige aantal gram honing! Er mag af en toe ook heerlijk gesnoept worden! Je moet jezelf nooit iets verbieden!

Sinterklaas recepten

Zin in een ander sinterklaas baksel? Wat dacht je van kruidnoten of bijvoorbeeld gevuld speculaas. Of ga voor een heerlijke kruidnoten taart of speculaas muffins!

Oud Hollandse pepernoten

Echte oerhollandse pepernoten zonder toegevoegde suikers!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 min
Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g patent bloem
  • 100 g syrup gold/ suikervervanger voor honing
  • 25 g suikervervanger voor stroop
  • 1 el speculaas kruiden
  • 2 tl anijspoeder
  • 12 g bakpoeder
  • 1 ei M
  • snufje zout
  • olie

Instructies
 

  • Zeef de bloem, bakpoeder, snufje zout en kruiden in een kom.
  • Mix in een andere kom de suikervervangers en het ei door elkaar en voeg vervolgens het bloemmengsel toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Wikkel het deeg in folie en laat het ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte.
  • Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 cm Ø met bakpapier.
  • Maak rolletjes van het deeg en snijd deze in stukken van ongeveer 1-1,5 cm. Wissel de grote van de stukken af. Rol de pepernoten in een beetje olie, zodat deze volledig bedekt zijn.
  • Leg deze in een enkele laag in de bakvorm tegen elkaar aan.
  • Bak de pepernoten in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de pepernoten geheel afkoelen. Als ze afgekoeld zijn kan je ze namelijk gemakkelijk uit elkaar halen en heb je de echter vorm van pepernoten.
Trefwoord bakken, brood met kruiden, crèmekoekjes, koekjes bakken, kruidig, pepernoten, sinterklaas, sinterklaas recept, speculaas kruiden, verantwoord snoepen, zoet recept, zoetigheid, zonder toegevoegde suikers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept